Предимства и недостатъци на набук, велур и естествена кожа

Предимства и недостатъци на набук, велур и естествена кожа - набук, естествена кожа, дамска чанта от естествена кожа, велурТази година за есенно – зимния сезон експертите са ни приготвили затопляща се палитра от цветове това важи не само за жените, а и мъжете.  Но не само цветовете са важни при избора на аксесоари, а и материалът от който са изработени. В тази статия ще се опитаме да разясним предимства, недостатъци интересна информация за еко и естествената кожа, набук и естествен велур.

Какво е набук? – Висококачествена кожа. Първият набук е бил изработен от кожа на елен и е бил представен на американския пазар през 1930 година. Основната му разлика от кожата това е повърхността малко по грапава е. По – скоро материал между кожа и велур. Предлагат се още естествен набук и изкуствен. Естествения набук е материал от животински произход, кожа. Той е дишаш но грижите са доста взискателни. Набука в някой случай е по предпочитан от велура, защото е по груб и издръжлив. Изкуствения набук е синтетичен материал или изкуствена кожа. На външен вид естествения и изкуствения се доближават, но изкуствения е по – устойчив на износване и влага, но не е и дишаща материя. И двата материала най – често се използват за изработването на обувки, затова изкуствения набук  може да ви постави в неприятна ситуация. Поради твърдостта на набука той трябва да се поддържа със специална четка, различна от тази на велура, за да не се повреди повърхността му.

Велур –  Източника за изработването на велура най – често това е телешката кожа. Но също така може да бъде изработен и друг вид кожа. Много хора възприемат велура като кожа обърната наопаки кожа. Велура се произвежда чрез пясъчно шлифоване на вътрешната повърхност на кожата и точно това му придава кадифената мекота, но това го прави по устойчив на надраскване и петна. Този тип кожа има славата на материал който не е устойчив на влага, но това съвсем не е така. Както казахме вече велура се изработва от вътрешна страна на кожата и това го прави също толкова устойчив на вода колкото и останалите видове кожи. Велура се използва за обувки, чанти и някой видове дрехи. Но той изисква правилна поддръжка, ако искате да ви служи по – дълго време. Неговата поддръжка е важна за формата и вида. Първото нещо от което се нуждаете това е специална четка за велур. Тя ще ви помогне да му приведете първоначалния и мъхест вид когато сте го закупили. Четката ще предотврати сплескването и неправилния вид. Този вид кожа не може да се поддържа с обикновена гъба или кърпа. Ако все пак имате петна по обувките и не знаете как да ги премахнете, един от най лесните начини това е с гума за молив или такава която е специална за велур. Бъдете внимателни и не натискайте прекалено много на кожата, защото може да повредите и претриете велура. Това също може да се използва и при набука. Тези лесни съвети ще ви помогнат ако обичате да носите обувки от велур и набук и в даден момент ще ви бъдат от полза. Този вид кожа може да бъде  по уязвима  на дъжд и сняг ако структурата им е повредена.

Предимства и недостатъци на набук, велур и естествена кожа - набук, естествена кожа, дамска чанта от естествена кожа, велурЕстествена кожа – Естествената кожа символизира престиж и лукс. Всяка жена притежател на дамска чанта от естествена кожа или обувки, знае при допир какво приятно усещане е това. Интересното при естествената кожа е че, с времето става по мека и привлекателна. Всеки знае притежател знае е че,трайността и  издръжливостта е много по – добра от еко кожата. Една дамска чанта от естествена кожа може да ви служи много дълго време и може да я захвърлите защото ви е омръзнала да я носите дълго време, а не че, е захабена и повредена. Всеки обущар може да потвърди че, естествената кожа е много по лесна на обработване и поправка. Ако сте надраскали своите обувки, чанта или имат някакви петна това може да бъде поправимо без много усилия. При закупуването на нови обувки е нормално ако те ни ви паснат съвсем точно  от първия път, но приемат ли веднъж формата на крака ви ще са ваши спътници дълго време, защото те не деформират формата си. Най – хубавото е при тази материя че е дишаща. Така не само краката ви няма да се потят но и неприятните миризми се свеждат до минимум.  Единствения недостатък при дамските чанти от естествената кожа това е че, са по тежки но и цената им е доста по – висока от еко кожата. Причината за по – високата цена е това че, естествената кожа трябва да мине през доста процеси на обработване, преди да достигне крайния продукт. Двата вида са лесно различими макар че, вече на пазара има доста добри имитации, но на естествената кожа повърхността е с доста по ясни пори и може би малко по грапава. Миризмата също така е една от най – важните фактори няма как да го сбъркате. Не правете компромиси с външния вид и аксесоарите, които носите. В bag.bg може да вземете своята дамска чанта от естествена кожа, а тя ще ви бъде вярна дълго време и вашата визия ще бъде неотразима.

You may also like...