Как да си изберем качествено и стилно портмоне

Как да си изберем качествено и стилно портмоне - портфейл от естествена кожа, как да изберем качествено портмонеПортмонето се появява заедно с книжните банкноти. В него пазим не само парите си, но и всички лични вещи като документи и карти, които носим след себе си. Затова то заслужава сериозното ни отношение. Когато си избирате портмоне трябва да обърнете внимание на някой неща като големина, цвят и не на последно място слаби места където може да се повреди или скъса.

Каква да бъде големината

Ако е прекалено голямо ще заема повече място в дамската ви чанта и следователно ще ви бъде по-тежко, но пък ако пазарувате и сте само с него, и го носите в ръка ще изглеждате стилно.

Какъв цвят да бъде портмонето

Цветовете между, които трябва да избираме не са много. Но пък добре трябва да преценим, защото ще го носим по-дълго време. Едни от най-често предлагани са черните – те излъчват класа и стил. При бежовите нюанси също има неутралитет, но повече приветливост. Тъмночервените са по-редки но пък излъчват уникалност и изисканост. Бялото е знак на оригиналност, но за сметка на това бързо се цапа и изисква повече поддържане.

Материал

Най-добре портмонето ви да бъде изработено от естествена кожа. Струва по-скъпо, но пък и е по трайно, с него излъчвате стил, елегантност и класа, това означава че държите на личните вещи и детайлите. Семплата изчистена форма, малкия фирмен знак говорят, че сте човек с класа. Посланието на вашето портмоне, има значение защото в него съхранявате най-ценното си пари, лични документи, кредитни карти и визитки. Качествената изработка и другите особености се пренасят върху вашата личност, затова си струва да заложите на такова портмоне и да го подберете с внимание. Ако е изкуствена материя и е прекалено очевидна украсена с големи катарами, закопчалки и прекалено шарено и евтино, това говори, че само една тийнейджърка може да си го позволи. Това е възрастта в която ведрия дух, закачливостта са напълно естествени. Но в никакъв случай не подхождат на друг етап от живота ви.

Възможни слаби места, където може да се повреди или скъса

Когато си купувате портмоне го огледайте добре и се замислите дали не е по-добре колкото се може по-малко закопчалки и пружинки да има то. Дори високо качествено и скъпо портмоне се похабява около закопчалките и раздела на монети – честата му употреба и дърпането със сила разкъсва плата накрая. Сравнително рано се къса и самото отделение за монети под тяхната тежест.

На какво да обърнем внимание когато избираме портмоне

Когато си избирате портмоне обърнете внимание на преградките, колкото се може повече да бъдат те, защото в бързината портмонето е едно от най-сигурните места за съхранение на квитанции, касови бележки дори и медицински рецепти. Друго едно от най-важните неща , когато избирате портмоне да види те къде се намира отделението за монети, да бъде лесно и достъпно, за да не предизвика неудобство. Нека не забравяме че периодичното почистване е крайно необходимо, за да не бъде препълнено с не нужни бележки с изтекла давност.

Портмонето е отличен подарък

Едно от нещата, които не си купуваме всеки ден. Затова пък го ползваме няколко пъти дневно. Портмонето е отличен подарък – траен и стилен, важно е да не избързвате с покупката помислете добре дали портмонето ще бъде от полза на притежателя. То трябва да е вещ, която дамата ще използва дълго време.


You may also like...