Каква чанта е подходяща за деловия човек

Незаменимият спътник в ежедневието това е чантата. Атрибут от естествена кожа, който е нужен на всеки предприемач, бизнесмен, делови мъж, жена водещи активна дейност в съвременния град.  Ако мислите, че изборът на делова чанта е много лесен това изобщо не е така. При избора на такава чанта трябва да се подходи внимателно, тъй като бизнес чантата играе важна роля в създаването на сериозен и професионален образ. При избора на делова чанта трябва да спазвате няколко изисквания – висококачествена кожа, правоъгълна или трапецовидна форма, наличие на удобни отделения и прегради, надеждни ципове, дръжки и закопчаване.

Деловите чанти могат да бъдат изработени от естествена кожа или велур, едни от най – добре познатите висококачествени материали. При допир висококачествената кожа е мека с добра обработка. В никакъв случай не купувайте чанти от текстил или синтетични материали. Бизнес чантите изработени от естествена кожа и изчистен дизайн са идеалния завършек на имиджа на всяка делова жена или мъж.Каква чанта е подходяща за деловия човек - чанта, делова чанта, дамска чанта

Деловата жена трябва да се откаже от закупуването на меки модели с малки размери. Ако е едни от любимите ви модели са спортната раница, чанта тип торба или тип мешка откажете се, тяхното място не е в бизнес средите или офиса. Използвайте ги в свободното си време. За да съхраните важни документи или папки използвайте правоъгълна и трапецовидна форма може и среден размер, задължително твърда и удобна дръжка, за да избегнете намачкването им. Отделенията са също толкова важни , добре е чантата да разполага с удобни прегради и отделения, за да има място за всичко необходимо дори за таблет или лаптоп.

Някой от добрите възможности за модели бизнес чанти са:

Чанта тип „плик” – Този модел чанта са с издължена правоъгълна форма в хоризонтална посока. Имат тънка раменна презрамка. Носи се предимно на рамо.

Чанта за таблет – При този модел има отварящ се капак, чантата може да се носи в ръка с къса дръжка или с допълнителна дълга дръжка за рамо. Чантата е в формата на правоъгълник. Идеално допълнение за всяка бизнес дама.

Чанта тип „портфейл”- Тази чанта също има мек капак носи се в ръка или през рамо. Този модел понякога има доста допълнителни джобове.

Какъв цвят да изберете? Труден избор. Асортимента на модели е толкова голям колкото и на цветове  затова може да ви изправи пред дилема. Но най – добрия избор на цвят за бизнес чанта това е неутрален цвят. Ако сте смели и  не искате да се ограничите на изключителни спокойни тонове може да използвате и по ярки цветове. Но, това ще бъде подходящо само ако сте сигурни че, ще ви до пренесе елегантност и уникалност в своя имидж. През студените месеци може да използвате делови чанти с цветове –  черно, кафяво, тъмно червено дори и виолетово. В топлите месеци може да бъдат по светли с цвят на кафе или пясъчни оттенъци. Бялата чанта също може да бъде добър избор, но се пригответе за почистване.Каква чанта е подходяща за деловия човек - чанта, делова чанта, дамска чанта

Поддръжката на бизнес чанта е също е крайно необходима. Дори вашата делова чанта на да отговаря на всички критерии за форма, модел и цвят ако има драскотини и ожулвания, често това се получава около дръжките, развалени ципове или има вид на твърде износена чанта , ще бъде препоръчително да я замените с нова. За деловия човек също е важно чантата да не бъде претъпкана, за представител в бизнес средите е важно всичко да бъде на мястото си в определен ред. Дизайнът на бизнес чантата не трябва допълнително да привлича погледи, тя не бива да е с кичозен и претенциозен дизайн. Дизайнът на чантата трябва да бъде елегантен, функционален и изчистен. Не бива да си мислите че, бизнес чантата е скучна и монотонна с изчистения си дизайн и цвят. Спазвайте препоръките и съветите от специалистите и вашата визия ще бъде винаги елегантна и неотразима.

 

 

 


You may also like...