Каква чанта да изберем според фигурата на тялото

Каква чанта да изберем според фигурата на тялото - чанта според фигурата, чанта според тялото, съвети за избор на чанта

Чантата е аксесоар, който може както да създаде, така и да разруши вашата визия. Замисляли сте се че цвета, формата и големината на дамската ви чанта могат скрият или откроят всички недостатъци и предимства на фигурата. Ето и нашите съвети, как да подберете най-подходящата за вас, според някои особености на тялото. При избора си на чанта се водете от следните златни правила.

Каква чанта е подходяща за ниски дами?

Големите и обемни чанти това е избор, който не подхожда за ниските. Ширината ще ви направи още по ниски. С такъв модел ще изглеждате още по малки. Ако говорим за ниски жени, значи говорим за чанти класически размер и форма, или нещо средно с дълги дръжки, които да издължат ръста ви.

Каква чанта е подходяща за високи слаби дами?

Заложете на чанти със закръглени форми и безформени, чиято ширина е повече от височината.

Каква чанта е подходяща за високи дами?

Чанта за високи жени, избягвайте чанти с къси дръжки, те ви правят още по високи. Подходящата чанта за вас е тип hobo– чанта с формата на полумесец с една дръжка.

Каква чанта е подходяща за закръглени дами?

Избирайте чанта със среден размер, правоъгълни или издължени по форма. Малка чанта, портмоне например, в ръцете на по едрите дами зрително увеличава реалните обеми. В никакъв случай не носете раници. Ако обичате чанти с допълнения, избирайте чанти с малки принтове.

Каква чанта е подходяща, ако имате голям бюст и широки рамене?

Жените с голям бюст и тежки рамене не е препоръчително да носят чанти с къси дръжки. Чанта с нивото на гърдите подчертава допълнително пищността на тази част от тялото. Подходящата за вас чанта е с дълги дръжки, оптически ще издължите фигурата си и да изглеждате по стройни. Другия вариант е чанта портмоне, която да държите в ръцете си.

Каква чанта да изберем ако имаме широка талия?

Широка талия, голям корем, големи бедра, избирайте чанти, които завършват в горната част на торса тоест под мишницата, а не на линията на талията. Всяка чанта, която попадне в съседство с проблемна зона я прави още по проблемна. Избягвайте малките чантички, на фона на тях ще изглеждате още по масивни. По–подходящи са големите и средни чанти, също така са допустими и чанти тип портмоне, но само достатъчно големи.

Миньончета ?

За да изглеждат по–високи, трябва да изберат първо по цвят, чантата ви винаги трябва да върви в цветова хармония с облеклото. Освен това избирайте чанти с по-дълги дръжки. Избягвайте прекалено големи чанти тип пазарски, защото с тях ще изглеждате съвсем дребни.

Елегантни тела?

Пощальонските чанти са подходящи за елегантните тела, защото те подчертават точно това.

И като заключение може да се каже, че вида на дамската чанта зависи изцяло от ръста и телосложението на жената. Повечето от нас преценяват дали изглеждат добре като се видят в огледалото но това съвсем не е така, защото това което всъщност виждаме е оптична илюзия, която се създава. Понякога аксесоара върши чудеса, но ако е подбран правилно, а ако не е – ефектът е противоположен. Като говорим за дамска чанта, ключът към правилният избор е да познаваме добре тялото си. Задължително помислете върху какво искате да акцентирате и какво да прикриете.

 

 


You may also like...